Categorie├źn

Producten

BIOGRAFIE : HET ONTSTAAN VAN EEN FAMILIEBEDRIJF

Reeds meer dan 110 jaar is de naam VAN HAUTE een begrip in de landbouwwereld. Nog steeds wordt er toekomstgericht gewerkt en wordt er steeds uitgekeken en gewerkt naar mogelijke verbeteringen betreffende zichtbaarheid, service naar de klanten en optimalisatie van de bedrijfsgebouwen en personeel. Vandaag de dag telt het bedrijf 25 werknemers die steeds opnieuw de klanten op een flexibele en vlotte manier verder willen helpen. Service werd en wordt bij Van Haute Landbouwmachines hoog in het vaandel gedragen.

2019

1 juli 2019 - Opening van onze vestiging Tuin en Park machines te Bazel. 

2018

Op 8 december openden wij plechtig onze nieuwe toonzaal/opslagplaats op Zwaarveld 30C in Hamme.

2017

De werken aan de nieuwbouw zijn volop aan de gang

2016

Met groot verdriet en diepe verslagenheid nemen wij afscheid van de heer Etienne Van Haute, zaakvoerder en bezieler van de firma Van Haute Landbouwmachines BVBA. Met grote toewijding heeft hij steeds het beste van zichzelf gegeven maar na een strijd van 3 en een half jaar aan de gevolgen van zijn ziekte overleden op 18 oktober 2016. Zijn innemende persoonlijkheid, zijn passie voor mens en machine maar niet in het minst zijn onstuitbare gedrevenheid en zakelijk inzicht zullen wij ten zeerste missen.

2015

Eind 2015 zullen de werken starten voor de bouw van het nieuwe magazijn en toonzaal gelegen in het Zwaarveld, vlak naast de N41 ( Dendermonde - Sint-Niklaas ).

2009

Van Haute bekomt het importeurschap van MC-HALE voor België. MC-HALE is een gerenomeerde Ierse producent van persen, wikkelaars en perswikkelcombinaties.

2004

Het jaar 2004 wordt feestelijk ingezet met de opening van de vernieuwde gebouwen in het Zwaarveld alsook de viering van 70 jaar verkoop van CLAAS machines. Op 24 en 25 januari 2004 worden de deuren opnieuw opengesteld voor het publiek.

2003

Start der werken voor de uitbreiding van de gebouwen in het industriepark.

1987

Bart - de zoon van Etienne komt de ploeg versterken, dit is ondertussen reeds de vierde generatie van het familiebedrijf.

1982

Op 17 januari 1982 - nog geen 2 jaar na de aankoop van de grond in het Zwaarveld - wordt de nieuwbouw officieel geopend en worden de deuren aan het Zwaarveld voor het publiek opengesteld.

1980

De grond wordt aangekocht in het industriepark Zwaarveld in Hamme.

1979

Etienne neemt het bedrijf over van zijn vader. Al snel blijkt de ruimte en ligging in Moerzeke-dorp naar de kleine kant en kijkt Etienne uit naar een ruimere lokatie.

1964

Etienne, Alberts zoon, komt in de zaak en met de komst van Etienne worden de provinciegrenzen een beetje verlegd.

1959

Enkele maaidorsers van het merk CLAAS worden verkocht aan landbouwers die met loonwerk beginnen.

1956

In dit jaar worden de eerste zelfrijdende maaidorsers CLAAS SF verkocht.

1946

Zoon Albert Van Haute neemt de zaak in landbouwmachines over van zijn vader Richard. Albert Van Haute verkoopt de eerste landbouwtraktoren VOLVO en DAVID BROWN.

1930

Van Haute start met de verkoop en verhuur van ploegen, aardappelmachines, handsproeiers, enz...

1908

Grootvader Richard Van Haute start met de verhuur van klein landbouwmateriaal en de verkoop van sproeistoffen.